Precis som flera av de legendariska storbanden, leds Roger Berg Big Band av en eldsjäl som har en klar vision om orkesterns repertoar, inriktning och känsla.

Roger började spela trummor vid tre års ålder och inspirerades tidigt av de bästa och största: Gene Krupa (Goodman), Jo Jones (Basie), Louie Bellson (Ellington) och naturligtvis Buddy Rich. Som helt ung, lärde Roger känna Buddy Rich personligen och fick därigenom goda råd och idéer av Mästaren. Dessa råd följer med vid varje konsert Roger spelar.

I över tjugo år har Roger charmat publiken i det anrika Tivoli i Köpenhamn där han har spelat med Tivolis Harmoniorkester, sedermera Tivolis Big Band. Detta var sannolikt en av de mest exponerade orkestrarna i Europa med sina offentliga konserter sex kvällar i veckan under hela sommarhalvåret. Samtidigt har Roger spelat med många andra konstellationer i både Sverige och Danmark.

År 2007 startade Roger sitt eget projekt och därmed var Roger Berg Big Band fött. I sin strävan att bygga ett klassiskt, solitt band som skulle ligga så nära den amerikanska swingtraditionen som möjligt, lyckades han skapa en fantastisk orkester som idag är känd från en rad lysande konserter. Idag arbetar bandet med att ta den klassiska swingmusiken till dagens scener.

Han har spelat på Git Gay Galan i Malmö i 5 år, presenterat en konsert på Eurovision Song Contest 2013 med Siw Malmqvist och Ann-Louise Hanson, har mött Carling Big Band med Gunhild Carling i Big Band Battles. Kolla den långa listan av de största evenemangen i sektionen Portfolio.


Började spela trummor som treåring

Utbildad vid Malmö Musikhögskola

Träffade Buddy Rich som 16-åring och hjälpte honom med trummorna under en turné i Sverige

Har spelat i Tivolis Big Band, Köpenhamn i över 20 år

Startade sitt eget band 2007

Framträtt på scen med bl a Rick Astley, Siw Malmqvist, Ann-Louise Hansson, Eva Rydberg, Björn Skifs, Lill-Babs, Sylvia Vrethammar, Butch Miles, Gunilla Backman, Glenn Wish, Marianne Mörk, Stanislaw Soyka…

Spelar i Sverige, Danmark och andra europeiska länder