VOKALTRIO

Svenska | Polski | English

Vokaltrion

 

En förebild för denna formation är de trios som var mycket populära under 40-talet och tidigare: Andrews Sisters, Boswell Sisters. Trion består av vokalisterna Katarina Elmberg Jonsson, Christina Ølgaard Thomsen och Dorota Berg.

 

Harmonierna och swingen är det som är viktigast i trions sång. Vokalisterna sjunger trestämmig körsång, framförd med precision och musikalitet. De arbetar mycket tillsammans för att alltid få låtarna klockrent sjungna. Framförandet kompletteras med smakfull koreografi. Trion sjunger arrangemang från bland andra Andrews Sisters repertoar, till exempel "Rum and Coca Cola", "Boogie Woogie Bugle Boy", "Bei Mir Bist du Schein" och "I'll Be With You In Apple Blossom Time".

 

Tjejernas image och val av kläder och tillbehör, uttrycker tidsandan och stilen som är signifikativ för den tidens musik- och scenstil, som man såg den hos Helen Forrest, Anita O'Day och Betty Grable. Tjejernas image är skapad av Dorota Berg.

ROGER'S SISTERS

Katarina Elmberg Jonsson

Sångerska och musikalartist. Har uppträtt bl a i Grease och Legally Blonde (Nöjesteatern, Malmö), samt på Fredriksdalsteatern i Gröna Hissen. En energisk, varm person och en fängslande scenpersonlighet, som är mycket engagerad både som vokalist och dansare. Hennes mezzosopranröst med ett elegant och charmigt vibrato tar dig säkert tillbaka till de gyllene åren av Swing.

Christina Ølgaard Thomsen

En musikalartist som studerat på Danish Academy of Musical Theatre. Har senast uppträtt på Aarhus Theatre i Les Misérables och på Musical Silkeborg i musikalen CHESS. Nu tar hon hand om den lägsta stämman i Roger Bergs vokaltrio samt en del av solonumren. Hon har lätt för att dansa och gestalta låtens karaktär med finess och är naturligt lekfull på scenen. Med sin klassiska röst och ett strålande leende stjäler hon publikens hjärta direkt.

Dorota Berg

Med i bandet sen 2012, när hon började ta hand om trions image och hoppa in på mellanstämman. Hon har tagit del i en rad spännande konserter, bl a Malmö Stads Nyårsfest 2014 och en danskväll med Andreas Weise. Fokuserar mest på vokalgruppens utveckling, tar hand om trions framtoning och känsla. Som solist tycker hon bäst om de klassiska hitsen av Peggy Lee, Marilyn Monroe och Anita O'Day. Hon tar dessutom hand om en stor del av kommunikation och organisations i bandet.

Sandra Marielle Hansson-Cehic

En exceptionell sångerska som berör åhöraren, med sin inlevelse och känsla i musiken och förmåga att vid framträdanden nå ut till publiken. Sandra började sjunga och uppträda i olika sammanhang som 10 åring och är idag en rutinerad och mångfacetterad artist, låtskrivare och sångerska. En vik på alto i Roger Bergs trio och en trevlig solist.

Copyright Roger Berg Big Band © All Rights Reserved