PORTFOLIO

 Svenska | Polski | English

Shower och konserter

I våra evenemang ingår olika konserter, shower, danskvällar och öppna repetitioner. I bandets historia finns konserter  med kända svenska och internationella solister som bl.a.; Viktoria Tolstoy, Nils Landgren, Roger Pontare och den danske Bobo Moreno. Här är ett urval av konserter ur bandets historia:


  • Ann-Louise Hansson, Siw Malmqvist, Bruno Glemark med Roger Berg Big Band under Melodifestivalen - EUROVISION SONG CONTEST 2013 i Malmö.


  • Git Gay Galan - den ultimata hyllningen till den svenska divan Git Gay och utdelningen av priset som bär hennes namn. Bandet har varit husorkester tre år i rad och därmed ackompanjerat otaliga svenska artister/sångare som har varit gäster i galan Git Gay Galan 2009, 2010 2011, 2012, 2013.


  • Hällevik Tradjazz Festival 2012, 2013 en svensk jazzfestival som presenterar banden som spelar musiken närmare "jazz roots".


  • Big Band Battle med Carling Big Band – en konsert med ett av de mest kända svenska showbanden med den lysande trombonisten Gunhild Carling som frontfigur i Malmö 2011, 2012, 2014 och Göteborg 2014.


  • Butch Miles -  ”Drum Battle” med en amerikansk, legendarisk och äkta Count Basie trumslagare som var inbjuden som gästsolist till bandet.


  • ”Smoke Rings” -  en konsertserie som är en hyllning till den välkände svenske radiomannen Leif ”Smoke Rings” Anderson och den musik hans program bestod av under närmare 40 år i etern.


  • Sylvia Vrethammar – den fantastiska rösten man länge kunnat höra i samband med Bert Kaempferts orkester i Tyskland. Hon gjorde konserter med bandet i Sverige och Tyskland under 2008 – 2010.


  • Malmöfestivalen – konserter på jazzscenerna under festivalen i Malmö, 2010 och 2011.


  • WASA Swing Festival 2011 – R3B delade scen med Toots Thielemans, Wojciech Karolak, Stanisław Sojka och Vivian Buczek i Warszawa, Polen.Vi spelar också danskvällar med den riktiga swingmusiken för Lindy Hop dansare, privata partyn och på många andra tillställningar.


MUSIC DIRECTOR

TILL EVENEMANG

Roger Berg brukar arbeta som Musical Director till stora evenemang. Han tar hand om allt från den första idén för att sedan komplettera alla delar av föreställningen. Det betyder kontakt med solister, organisation av musikarrangemangen, repetitioner och genomgångar innan showerna. Som ansvarig för hela showen samarbetar han med solister, vokalgrupper, dansare, arrangörer, musiker och alla andra medverkare.


Vid andra engagemang kan uppgifterna gå ut på att hitta rätt musik till ett givet tema, planera ett dansvänligt upplägg till danskvällar på något av de stora danspalatsen i landet eller att planera en helkväll där extremt danssugna lindy-hopdansare samlas från när och fjärran för att tillsammans slita ut dansgolvet.

Copyright Roger Berg Big Band © All Rights Reserved